BeautyWish is gespecialiseerd in permanente make-up (ook wel PMU genoemd). U kunt bij ons terecht voor de volgende PMU behandelingen:

Behandelingen

Portfolio

Veelgestelde vragen

Is het pijnlijk?

De behandelingen zijn niet geheel gevoelloos, maar iedere klant ervaart dit anders. Om de gevoeligheid zo beperkt mogelijk te houden, maakt BeautyWish gebruik van een crème die de behandeling verzacht. U hoeft geen eigen creme mee te nemen. Ook kunt u een half uur van te voren 2 paracetamol innemen (Wij adviseren u alleen paracetamol, en geen andere pijnstillers in te nemen).

Is PMU vergelijkbaar met tatoeëren?

De techniek van tatoeëren en PMU lijken beide erg op elkaar, maar het verschil is dat tatoeëren dieper in de huid in gaat, dan met PMU. Dit heeft als voordeel dat PMU eerder vervaagt, en dus ook makkelijker aan te passen is. Daarnaast worden tatoeages uiteindelijk grijs/blauw en PMU dus niet!

Hoelang duurt een permanente make-up behandeling?

Een Permanente Make-up behandeling bestaat uit twee a drie sessies. BeautyWish vind het belangrijk dat de wensen van de klant goed wordt begrepen en daarom word er voor de eerste behandeling altijd voldoende tijd ingepland (+/- 2uur). Bij de eerste behandeling zullen we de vorm en pigmentkeuze bespreken en wordt het behandelde gebied voorgetekend, zodat u weet én ziet wat u kunt verwachten.

Daarnaast wordt er bij de eerste afspraak het “informed consent” formulier ingevuld. Deze vragenlijst is nodig om de behandeling veilig en verantwoord te laten verlopen. PMU kan namelijk in sommige gevallen van ziektes of in combinatie met een aantal medicijnen, niet worden aangeraden. Vraag uw specialist in geval van twijfel om meer informatie.

De twee daarop volgende behandelingen duren gemiddeld 30 tot 45 min.

Hoelang blijft permanente make-up zitten?

Gemiddeld blijft PMU 1 tot 1,5 jaar zitten en kunt u ervoor kiezen om een touch-up/nabehandeling te nemen. Het pigment zal nooit helemaal verdwijnen, maar het zal met de tijd vervagen. Dit komt voornamelijk door blootstelling aan UVA- UVB stralen (daglicht), zonnebank en peelings.

Daarom is het belangrijk om dagelijks een factor te gebruiken en in de zomermaanden een hoge factor aan te brengen. Zo beschermt u de kleur beter tegen vervagen.

Wanneer u bijvoorbeeld uw wenkbrauwen weer wilt gaan bijtekenen, dan is dit meestal het moment om een “touch-up” behandeling te doen. Dit is gemiddeld na 1 tot 1,5 jaar. Een touch-up behandeling bestaat uit 2 behandelingen. Uiteraard gelden hier aangepaste tarieven voor, namelijk €150,- als u binnen 1,5 jaar terug komt.

Waar moet ik rekening mee houden VOOR de behandeling?

Om elke PMU behandeling zo optimaal te laten verlopen, geeft Beautywish de volgende adviezen die dienen als voorzorg instructies voorafgaand aan elke behandelsessie:

 • Drink een aantal dagen van te voren geen groene thee en neem geen voedingssupplementen (vooral letten op A en E), door de antioxidanten pakt de PMU mogelijk minder goed.
 • Drink 24 uur voor de behandeling GÉÉN alcohol en op de dag zelf geen koffie of andere cafeïne houdende dranken, dit kan eventueel voor bloeden tijdens de behandeling zorgen en het kan de mogelijke zwelling na de behandeling vergroten. Bloeden tijdens de behandeling zorgt er voor dat de PMU moeilijker blijft zitten en sneller grijzig wordt.
 • Neem 24 uur van te voren geen Aspirine, Ibuprofen, of Naproxen… Paracetamol mag wel.
 • Neem 24 uur voorafgaand geen bloed verdunnende medicijnen (overleg met uw arts)
 • Gebruik geen Corticosteroïden crème of zalf ter plekke voorafgaand aan de pigmentatie.
 • Sport niet op de dag van de behandeling, hitte van het lichaam zorgen ervoor dat de poriën open gaan staan en zweet (zout) kan ervoor zorgen dat de kleur meer gaat vervagen. (zout wordt ook gebruikt om verkeerde PMU te verwijderen).
 • Als u uw wenkbrauw haartjes bleekt is het af te raden deze behandeling te ondergaan; de chemicaliën zullen ook het pigment uit de huid bleken. De haartjes mogen wel geverfd worden.
 • Bij een eyeliner behandeling moeten de lenzen uit. U moet er rekening mee houden dat de lenzen mogelijk meerdere dagen niet gedragen kunnen worden (door een mogelijke zwelling en voor een betere wondgenezing), hou dus een bril bij de hand. Voor de genezing is het beter om pas na 72 uur de lenzen weer te dragen en dan de lenzen met steriel water afspoelen voorafgaand het in de ogen te plaatsen. Enerzijds omdat het in en uit doen van lenzen bacteriën met zich mee kan brengen wat mogelijk tot infecties kan lijden en anderzijds omdat lenzenvloeistof bestaat uit een zout oplossing en zout trekt het pigment uit de huid.
 • Bij eyeliners is het erg belangrijk dat u minimaal 6 weken voor de behandeling geen vloeibare eyeliner of wimperserum gebruikt. Deze producten leggen een laagje op de huid, waardoor de eyeliner niet pakt.
 • Bij een lipbehandeling is het goed om de lippen vooraf licht te scrubben en om de week voor de behandeling vet te houden, zodat velletjes zoveel mogelijk worden verminderd.
 • Als u ooit een koortslip heeft gehad (laatste 3 jaar) en u wilt toch graag een lip behandeling ondergaan, volg dan het volgende advies op; neem 1 week van te voren 1000mg tot 2000mg L-Lysine en vitamine C-ester tabletten (De merken Solgar en Orthica zijn goed) Smeer met Zovirax crème, zodra er een prikkeling komt, dit is verkrijgbaar bij de reguliere drogist. 7 dagen na de behandeling kunt u met de voedingssupplementen stoppen.
  Als u regelmatig een koortslip heeft dan raden wij deze behandeling af!

Waar moet ik rekening mee houden NA de behandeling?

Na de behandeling kan de gepigmenteerde huid een beetje geïrriteerd en/of trekkerig voelen en er kan mogelijk een kleine zwelling optreden. Dit is niet iets om u zorgen over te maken en hoort bij het genezen van de behandeling. Om de PMU behandeling zo optimaal mogelijk te laten genezen en het mooiste resultaat te krijgen raad BeautyWish de volgende adviezen als nazorg instructies aan:

 • De behandelde huid dient gedurende 5 tot 10 dagen droog te worden gehouden. Let op dat u géén water, bodymilk, lotion en make-up op de behandelplaats aanbrengt. Aangeraden wordt om tijdens de eerste 5-10 dagen ‘s avonds enkel een dun laagje “Bepanthen verzorgende crème” op de behandelde huid aan te brengen. De huid zal op deze manier sneller en mooier genezen en dan na 5-10 dagen is de huid gesloten en kan deze weer nat gemaakt en opgemaakt worden.
 • De eerste dagen zullen er hele kleine korreltjes op de huid ontstaan; dit zijn minuscule korstjes. Laat uw huid deze zelf afstoten en krab ze er niet af om littekens te voorkomen. De eerste week na de behandeling dient u ook niet onder de zonnebank te gaan en ook de natuurlijke zon zo veel mogelijk te vermijden. De afstoot van pigment zal gedurende de 3e en 4e dag plaatsvinden en de kleur minder intens maken. Indien de nazorginstructies nauwkeurig worden opgevolgd zult u hier vrijwel geen hinder van ondervinden en zal de huid zich probleemloos herstellen.
 • Raak de permanente make-up zo min mogelijk aan met de handen om infecties te voorkomen. Dep het behandelde gebied alleen met een schone tissue schoon en probeer het zoveel mogelijk droog te houden.
 • Druppel geen wond- desinfectiemiddelen zoals Sterilon of Betadine op de wond en plak geen pleisters of gaasjes over de behandelingsplaats.
 • Voor de beste genezing en om de pigmenten niet te laten vervagen is het beter om de eerste 3 dagen niet te sporten en 7 tot 10 dagen niet naar de sauna en/of het zwembad te gaan. Zweet (zout) trekt namelijk de pigmenten eruit.
 • Vermijd zoveel mogelijk (wat mogelijk is) de eerste 7 tot 10 dagen direct zonlicht of zonnebank licht. Probeer in de toekomst als u in de zon gaat de PMU te beschermen door deze met factor 30 of hoger in te smeren.
 • Het is beter om geen chemische peeling gedurende zes maanden na de pigmentatie te gebruiken. Daarnaast is het ook af te raden om Retinol houdende (Vit A) producten of peelingen te gebruiken op de PMU gedurende 30 dagen na de behandeling.

Wanneer kan ik niet behandeld worden?

 • Als u jonger dan 16 jaar bent.
 • Met eyeliners: Als u lijdt aan oogaandoeningen, zoals diabetes retinopathie, glaucoom en staar.
 • U Hemofilie (bloedstollingsziekte) heeft.
 • U last heeft van Keloidvorming (gestoorde wondgenezing).
 • Als u zwanger bent (wacht minimaal 3 maanden na de bevalling).
 • Als u koorts heeft op de behandeldag.
 • Als u Roacutane (medicatie en zalf) gebruikt. U kunt dan 3 maanden na het einde van de kuur weer behandeld worden.
 • Voor lipbehandelingen, bij regelmatig terug kerende koortslip.

Wanneer mag ik make-up aanbrengen op de behandelde huid

De eerste 7 tot 10 dagen na de behandeling mag er geen make-up aangebracht worden. Nadat alle korstjes er natuurlijk af zijn gevallen mag dit wel, de huid is dan dicht en er kunnen dan geen infecties meer ontstaan.

Ik onderga binnenkort chemotherapie, wat kan PMU voor mij betekenen?

PMU kan als ondersteuning goed gebruikt worden voordat u met de therapie start. Wij brengen een schaduw aan tussen de bestaande haartjes, mochten de haartjes door de therapie uitvallen dan heeft u toch tijdelijke wenkbrauwen. U kunt ook op de wimperrand een poederig lijntje laten zetten, zodra de wimperhaartjes uit vallen heeft u toch kleur rondom de ogen. Mocht u geinterreseerd zijn in een van deze behandelingen, houd er dan rekening mee dat er tussen de PMU behandeling en de chemotherapie behandeling minimaal 5 dagen moeten zitten. Dit zodat de behandelplaats genezen is voor de chemotherapie plaats vind.

Is PMU veilig?

Het is bewezen dat PMU geen schade toebrengt aan de gezondheid. In sommige gevallen wordt het toch afgeraden om PMU te ondergaan. Vandaar dat altijd eerst het “informent consent formulier” moet worden ingevuld, zodat wij de medische achtergrond kunnen achterhalen en hier op een veilige en verantwoorde manier mee om kunnen gaan.
BeautyWish is met haar salon en haar werkwijze op hygiëne en veiligheid, onder de strenge toezicht van de GGD goedgekeurd.

Op de pigmenten zijn strenge eisen die aan alle wettelijke normen moeten voldoen.

Kijk voor meer info op www.veiligpmu.nl